Motoring
CF Moto Srbija
CTC STORE - ATV & Nautički centar

Kompp batajnica

Super Soco

baner mb

Moto Magazin
Motul - Mass Company

Tehnički kutak

04.03.2019.

Karburatori i elektronsko ubrizgavanje goriva imaju isti zadatak a to je da mešaju vazduh i gorivo u određnom odnosu da bi moglo da dođe do pravilnog sagorevanja goriva. Detaljnije »

24.02.2019.

Desmordromski sistem otvaranja i zatvaranja ventila nije nova stvar i postoji već gotovo sto godina. Još nije utvrđeno da li je ovaj sistem učinio Ducati poznatim ili je Ducati proslavio ovaj sistem. Detaljnije »

22.02.2019.

’’Ride-by-wire’’ tehnologija u komercijalnoj upotrebi ugledala je svetlost dana prvi put sa modelom Yamaha R6 2006. godine. Do tada bila je rezervisana iskuljučivo za šačicu ljudi, i to uglavnom u MotoGP klasi. Detaljnije »

27.01.2019.

Pre dvadeset godina proklizavajuće kvačilo, koje se od strane inženjera zvalo i limitator povrtanog obrtnog momenta, bilo je rezervisano uglavnom za trkačke motocikle.  Detaljnije »

23.01.2019.

Amortizer (stabilizator) upravljača postao je neizostavni deo gotovo svakog motocikla. Njegova primena je krucijalna u nekim situacijama i može spasiti vozača od sigurnog pada. Detaljnije »

14.01.2019.

Uvek se vodi diskusija između onih koji su za kvačilo potopljeno u ulju i između onih koji su za suvo kvačilo. Koje je bolje? Večita je dilema, najbolje je da prosudite sami. Detaljnije »

01.01.2019.

Showa Big piston fork (u daljem tekstu BPF) prednja viljuška pojavila se na tržištu motocikala 2009. godine  na Kawasakiju ZX6R i Suzuki GSX-R1000 modelima. Ovaj tip viljuške posle su počeli da ugrađuju mnogi proizvođači motocikala a i danas ih možete zateći na velikom broju motocikala. Detaljnije »

13.12.2018.

Ulazak u krivinu bez problema, motor stabilan. Gas na izlasku, motor miran, oseti se granica, ogibljenje je taman kako treba. Elektronski podesiva ogibljenja nude zabavu uz bezbedniju vožnju i veliku stabilnost. Saznajte kako funkcioniše. Detaljnije »

31.10.2018.

Gas na izlasku iz krivnie. Motor vrišti pod vama, otima se, primećujete ’’rezanje’’ snage. Sistem kontrole proklizavanja je na krajnjem limitu ali opet vaš motocikl koliko - toliko obuzdava i pomaže da bezbedno izađete iz krivine. Pitate se, kako u stvari funkiconiše kontrola proklizavanja? Detaljnije »

22.09.2018.

Držite gas potpuno otvoren, menjate stepen prenosa nagore i sve bez da gubite na vremenu. To nije magija, to je kvik šifter (Quick Shifter). Saznajte kako to stvarno funkcioniše? Detaljnije »

17.08.2018.

Kada govorimo o hidrauličnom ili o kvačilu preko sajle uglavnom govorimo o sistemu preko kojeg se kvačilo aktivira. Detaljnije »

19.07.2018.

U vreme kada je Tomos postavljao temelje svoje fabrike u Jugoslaviji su počele da se voze trke u klasi 50 ccm. Iako je Tomos tek počeo da proizvodi motocikle rešio je da uđe u svet trkanja. Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Motomania

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis

Sajam motora Beograd