Motoring
CF Moto Srbija
yamaha plattner

ctc

Kompp batajnica

Moto shop Moto Garage

vespa skupovi srbija

Xmoto
akumulatori za motore

Tehnički kutak

08.03.2018.

Većina vozača motora ponekad voli da provoza motor na zadnjem točku. Vožnja na zadnjem točku može da bude štetna za naš motor ukoliko... Detaljnije »

26.12.2017.

MotoGP motocikli postižu brzine od 350 km/h, da bi se efikasno zaustavili potrebne su moćne kočnice sposobne da izdrže sva opterećenja. Detaljnije »

24.12.2017.

Svako ko se iole razume u motore i mehaniku zna da je dobro ulje osnovni preduslov za funkcionisanje i dugovečan život  vašeg motocikla. Detaljnije »

09.12.2017.

Desmordromski sistem otvaranja i zatvaranja ventila nije nova stvar i postoji već gotovo sto godina. Još nije utvrđeno da li je ovaj sistem učinio Ducati poznatim ili je Ducati proslavio ovaj sistem. Detaljnije »

08.11.2017.

Početkom 1960. godina svi motocikli su imali žbičane točkove, kasnije u sedamdesetim godinama prošlog veka počeli su da se pojavljuju aluminijumski točkovi liveni u jednom komadu.  Detaljnije »

17.10.2017.

Često postavljano pitanje danas, koja je razlika između dvotaktnih i četvorotaktnih motora i zašto su dvotaktni motori u istoj zapremini jači od četvorotaktnih? Detaljnije »

06.10.2017.

’’Ride-by-wire’’ tehnologija u komercijalnoj upotrebi ugledala je svetlost dana prvi put sa modelom Yamaha R6 2006. godine. Do tada bila je rezervisana iskuljučivo za šačicu ljudi, i to uglavnom u MotoGP klasi. Detaljnije »

25.09.2017.

Amortizer (stabilizator) upravljača postao je neizostavni deo gotovo svakog motocikla. Njegova primena je krucijalna u nekim situacijama i može spasiti vozača od sigurnog pada. Detaljnije »

22.09.2017.

Pre dvadeset godina proklizavajuće kvačilo, koje se od strane inženjera zvalo i limitator povrtanog obrtnog momenta, bilo je rezervisano uglavnom za trkačke motocikle.  Detaljnije »

14.09.2017.

Showa Big piston fork (u daljem tekstu BPF) prednja viljuška pojavila se na tržištu motocikala 2009. godine  na Kawasakiju ZX6R i Suzuki GSX-R1000 modelima. Ovaj tip viljuške posle su počeli da ugrađuju mnogi proizvođači motocikala a i danas ih možete zateći na velikom broju motocikala. Detaljnije »

07.09.2017.

Svi se sa nostalgijom prisećamo divljih dvotaktnih motora sa prelepim zvukom i salvama snage i obrtaja uz minimalnu težinu agregata. Nažalost sve strožije ekološke norme poslale su dvotaktne motore u istoriju, samo je nekolicina i to uglavnom kros modela zadržano na tržištu. Detaljnije »

28.08.2017.

Često u današnje vreme možete čuti kako proizvođači motocikala ističu kako neki njihho model ima radijalne kočnice umesto standardnih aksijalnih koje ima gotovo svaki motocikl sa disk kočnicama.  Detaljnije »

Cf moto
moto manija

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
Moto Bike

Max Moment

Motomania

MRG kula

Pilot sport

motobox

Shone sport

trke

Radio stanice uzivo

kupoprodajni ugovor