Motoring
CF Moto Srbija
voge motocikli

Kompp batajnica

Super Soco

baner mb

autopromet

Na dva točka preko Beograda

Postavi na
31.05.2010.

Francuski ekstremni motociklista Žulijen Dupon (30) (Julien Dupont), na proputovanju svetom i snimanju trećeg nastavka filma „Ride the World“ (Vozi po Svetu) posetio je Beograd. Tokom četiri dana provedenih u prestonici, Žulijen je zavirio u sve delove grada, kako u centru tako i u predgrađu.

Žulijen Dupon sa svojih 30 godina i dalje je u procesu savladavanja jednog od najtežih životnih izazova za njega – kako se smiriti?!

Neustrašivi momak iz Liona (Francuska), bavi se ekstremnom vožnjom motora, u svetu poznatom kao TrialX i smatra se začetnikom ove discipline. TrialX predstavlja savladavanje „prepreka“ u vidu stepenica, zgrada, gelendera, preskakanja s jedne zgrade na drugu, nešto poput parkura, ali na motoru.

Prepreke u Beogradu pronalazio je u raznim delovima grada. Sve je počelo na Zvezdari gde je u napuštenom kompleksu zgrada preskočio sa petog sprata jedne zgrade na četvrti sprat druge zgrade. Visina na kojoj je skok izveden iznosila je 15 metara dok je razdaljina između zgrada bila oko 10 metara.

Posetu Beogradu Žulijen je nastavio na Vilinim vodama, vožnjom preko luka betonskog mosta visokog oko 20 metara. Bez razmišljanja i prethodne pripreme, zaleteo se i prešao preko mosta, vozači koji su se zatekli na mostu nisu mogli da veruju šta vide svojim očima.

Bager koji se slučajno našao na putu ovog francuza nije mogao da ostane netaknut. Par krugova napravljenih oko ove moćne mašine bili su dovoljni Žulijenu da nađe način da savlada i ovu prepreku. Lakoća s kojom se Žulijen popeo motorom na vrh bagera može se porediti sa penjanjem iskusnih motociklista na trotoar.

Temperament mu nije davao mira za svo vreme provedeno u Beogradu. Vožnja u skejt parku, na ušću, ostavila je mnoge prisutne bez daha. Trikove koje naši momci rade u parku sa biciklima Žulijen je radio motorom, a kada su svi prisutni mislili da je Žulijen pokazao sve što zna, francuz je napravio stvar koja se neviđa kod nas – BACK FLIP – salto u nazad sa motorom.

Akrobacije ne prestaju po gradu. Teretni ulaz u Sava Centar, okrenut ka auto putu, visok 6 metara i širok 9 metara Žulijen je preskočio bez ikakvih problema.

Navedene akrobacije bile su samo deo onoga što je ovaj „čudak“ izveo na svom motoru.

Inspiraciju za ovakve i slične poduhvate, odnosno za pomeranje ljudskih granica u vožnji motorom, Žulijen pronalazi u neobičnim građevinama. Akrobacije u Beogradu, ali i akrobacije na lokacijama poput Akropolja u Grčkoj, Drakulinog dvorca u Rumuniji, zgrada Centra za nove industrije i tehnologije u Parizu, koje je s lakoćom prelazio, dokaz su da ne postoji nemoguće.

Na svom proputovanju svetom, Žulijen snima film pod nazivom „Ride the World“ (Vozi po Svetu). Film je baziran na vožnji po svetskim metropolama, na lokacijama na kojima obični ljudi ne mogu ni da zamisle da je moguće voziti motor. Dosada je snimio dva dela, a kako kaže materijal iz Beograda će biti odličan početak trećeg nastavka ovog filma.

Na pitanje kako mu se sviđa Beograd, Žulijen je rekao: „Ovo mi je prvi put da sam u Beogradu. Grad mi se jako sviđa, pogotovo što ga ja gledam iz posebnog ugla. Moje viđenje grada se između ostalog bazira i na lokacijama pogodnim za sport kojim se bavim. Sviđa mi se što imate ulice koje se zovu „Francuska“ i „Pariska“. Noćni život mi se jako dopao. Ipak neverovatan broj lepih devojaka ostavio je najjači utisak na mene.“ kroz osmeh je završio.

Na dva točka preko Beograda Na dva točka preko Beograda Na dva točka preko Beograda


Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis