Motoring
CF Moto Srbija
voge motocikli

Kompp batajnica

Super Soco

baner mb

autopromet

FMX zvezde dovele Crveni trg do tačke ključanja

Postavi na
29.06.2010.

40000 fanova je prisustvovalo borbi dvanaestorice najboljih svetskih fristajl motokros vozača ispred poznatog Kremlja na moskovskom Crvenom trgu u subotu uveče. Mladi Livaj Šervud (Levi Sherwood) (NZL) pokazao je svoje umeće u finalu protiv Nejta Adamsa (Nate Adams) (SAD) i tako ostvario svoju drugu pobedu u karijeri na Red Bull X-Fighters svetskoj turneji.


Najmanje 250 kamiona zemlje pretvorili su istorijsku kaldrmu Crvenog trga u srcu ruske prestonice u FMX stazu dostojnu najboljih vozača na planeti, na prvom gostovanju Red Bull X-Fighters svetske turneje u Rusiji. Na temperaturi koja je dostigla 35C, 18-ogodišnji Livaj „Rubberkid“ Šervud je skočio u vazduh i uskočio u srca ruskih fanova koji su napunili ovu istorijsku lokaciju: „Komplikovana staza ovde je bila kao stvorena za mene. Ovaj dan je ušao u istoriju.“

Svega nekoliko metara od istočnih zidova Kremlja, spektakularni trikovi, neverovatni okreti i dvotaktni motori doveli su do usijanja desetine hiljada fanova koji su bili na stadionu. Legendarni trg u srcu Moskve, koji je od 1990. od strane UNESCO-a svrstan u svetsku kulturnu baštinu, bio je pun, jer su najbolji vozači na svetu stigli u grad. „Pritisak je bio ogroman, staza je bila teška, a vrućina je svima predstavljala problem,“ objasnio je poraženi finalista Nejt Adams (SAD). „Neverovatan je osećaj skakati ovde. Ekvivalent bi bilo skakati u bašti Bele kuće!“

Andre Vila (Andre Villa) i dalje vodi u sveukupnom plasmanu Red Bull X-Fighters svetske turneje 2010, nakon što je u Moskvi završio na trećem mestu. Robi Medison (Robbie Maddison) (AUS), poznat po svojim neverovatnim skokovima na velike daljine kao što su skok preko londonskog Tower mosta i skok preko Korintskog kanala u Grčkoj, nije uspeo da se kvalifikuje u polu-finale i konačno završio na petom mestu. Japanac Eigo Sato ušao je u polu-finale, ali morao je da se zadovolji četvrtim mestom nakon što je izgubio u duelu sa Adamsom.
Povratnici Deni Tores (Dany Torres) (ESP) i Met Ribo (Mat Rebeaud) (SUI) nisu uspeli da održe korak sa najboljim svetskim vozačima u Moskvi nakon povratka u Red Bull X-Fighters svetsku turneju po saniranju povreda, završivši na šestom i desetom mestu.

Nakon takmičenja koja su održana u Meksiko Sitiju (MEX), Kairu (EGY) i Moskvi (RUS), najveća svetska fristajl motorkros turneja odlazi u „Plaza de Toros de las Ventas“ koridu u Madridu na četvrto ovosezonsko takmičenje, 22/23. jula 2010, pre konačna dva okršaja u sezoni koja će se održati u Londonu (GBR) i Rimu (ITA).

Konačni rezultati, Red Bull X-Fighters Moskva / Rusija:
1. Livaj Šervud (Levi Sherwood) (NZL), 2. Nejt Adams (Nate Adams) (USA), 3. Andre Vila (Andre Villa) (NOR), 4. Eigo Sato (JAP), 5. Robi Medison (Robbie Maddison) (AUS), 6. Deni Tores (Dany Torres) (ESP), 7. Adam Džons (Adam Jones) (USA), 8. Kameron Sinkler (Cameron Sinclair) (AUS), 9. Džim Meknil (Jim McNeil) (USA), 10. Met Ribo (Mat Rebeaud) (SUI), 11. Aleksej Kolešnjikov (Alexey Kolesnikov)(RUS), 12. Blejk Vilijams (Blake Williams) (AUS)

Komentari (0)
FMX zvezde dovele Crveni trg do tačke ključanja FMX zvezde dovele Crveni trg do tačke ključanja FMX zvezde dovele Crveni trg do tačke ključanja


Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis