Motoring
CF Moto Srbija
voge motocikli

Kompp batajnica

Super Soco

baner mb

autopromet

Kako prekratiti vreme u doba virusakorona?

Postavi na
08.04.2020.

Ograničeno kretanje koje nam je uvedeno usled pandemije COVID-19 utiče dosta na naše živote. Kako vam ne bi bilo dosadno i kako bi ste svoje slobodno vreme što bolje iskoristili nudimo vam par saveta da lakše prekratite svoje slobodno vreme ako ga imate.

Gledajte moto trke!

Da nije bilo globalne pandemiju, sad bismo pričali o novoj moto sezoni. Nekoliko rundi MotoGP i WSBK šampionata bi već bilo odveženo, naveliko bi se pričalo o tome hoće li Rosi ostati u premijernoj klasi ili ne, a krenula bi i sezona moto skupova.

Kako smo za sve to ostali uskraćeni, ovo je pravi trenutak da se podsetimo nekih od najuzbudljivijih trka koje su obeležile istoriju moto sporta.

Na sajtu motogp.com možete otvoriti free trail nalog i uživati u ogromnom izboru trka najjače klase od 1992. do danas, uz brojne dokumentarce u kojima glavnu ulogu imaju neke od najvećih zvezda svetskog moto sporta.

Sajt WSBK šampionata nudi dosta besplatnog video sadržaja, s fokusom na neke od najboljih trka u istoriji ovog takmičenja, poput Fogertijeve legendarne pobede za Hondu, na Hokenhajmringu 1996.

Na Youtube platformi takođe možete naći dosta sadržaja interesantnog za ljubitelje dva točka i moto sporta. Možete se podsetiti predstavljanja novih modela sa jesenjeg EICMA salonu, uživati u brojnim kompilacijama padova i „stantova“, a možete se podsetiti i nekog moto skupa na kojem ste bili proteklih godina.

Spremite motocikl za vožnju!

Da bi mašina na asfaltu funkcionisala kako treba, mora da budu u dobrom stanju. Sada je pravo vreme da se odradi servis motora, detaljno i lagano bez ikakve žurbe. Prodavnice moto delova rade i takođe šalju svoju robu brzom poštom sve što vam je potrebno! 

U našoj sekciji„saveti“ možete pronaći dosta korisnih članaka kako da sami odradite servis.

Igrajte video igre!

Jedna od opcija koja vam se takođe nudi je da se posvetite igranju video igara.

U svetu igara, imate dosta simulacija vožnji motora. Simulacije ne mogu zaeniti pravu vožnju ali mogu održati fokus i prekratiti vreme. MotoGP video igra će vam dati prilik da izađete na stazu kao vaš omiljeni trkač, a još jedan naslov u kojem ćete sigurno uživati je i Ride 3. Ova igra nudi gotovo 250 motocikala, od skromnih mašina male kubikaže do najnovijih superbajk modela. Tu je i dosta klasičnih mašina, kakve su Ducati 916 i Honda RC30, kao 30 staza na kojima možete voziti ove motocikle.

Potpuno novu dimenziju igri daje mogućnost da se takmičite protiv drugih igrača i to na bezbednoj „društvenoj distanci“.

Isplanirajte turu!

Ako ste oduvek nameravali da krenete na jedno duže putovanje, bilo po Srbiji ili van nje, sada je idealan trenutak da takav put isplanirate. Na internetu imate mape i sve ostale potrebne informacije, listu znamenitosti i događaja koje biste usput mogli da posetite.

Pa i ako nikada ne uspete da plan sprovedete u delo, biće to lepo utrošeno vreme i imaćete pozitivno razmišljanje koje je sada neophodno.

 

Vežbajte!

 

Kada dođe vreme za vožnju biće vam potrebna kondicija i zato vežbajte. Sada kada smo kod kuće sa porodicom možete organizovati i porodićno vežbanje kako bi svima bilo zanimljivo a opet veoma korisno. Evo jednog video klipa koji traje 16 minuta i prilagođen je svim uzrastima video za vezbanje 


Iako smo u karantinu i izolaciji, digitalni mediji i veliki protok informacija nam jednostvno ne dozvoljavaju da bude dosadno. Budite umereni u svemu, iskoristite vreme za odmor, za porodicu i vežbajte jer sve će ovo proći... kao i sve drugo u životu.

Nikola Lasica
Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis