Motoring
CF Moto Srbija
voge motocikli

Kompp batajnica

Super Soco

baner mb

autopromet

Akrapovič predstavio novi specijalni izduv za Yamahu YZ450F

Postavi na
10.03.2023.

Akrapovičev najnoviji proizvod za terenski svet je Evolution Line (Titanium) izduv za Yamahu YZ450F 2023, koji su inžinjeri kompanije dizajnirali u bliskoj saradnji sa Monster Energy Yamaha fabričkim MXGP timom.

Bliska saradnja između Akrapovičevih razvojno-istraživačkih divizija rezultirala je izduvnim sistemom sa skoro identičnim specifikacijama kao i onaj sa kojim će se Yamahin fabrički MXGP tim takmičiti u novoj sezoni ovog šampionata.

Njegov dizajn po meri je oblikovan tako da se uklapa u ograničeni prostor na motociklu, ali i dalje sledi princip da bude najveći koji će prostor dozvoliti, omogućavajući povećanu prigušivanje zvuka, što ublažava uticaj na prirodno okruženje, a istovremeno olakšava poboljšan protok izduvnih gasova.U potpunosti napravljen od laganih legura titanijuma visokog kvaliteta – za uštedu težine od 20,4% (0,9 kg) u odnosu na standardni izduv – ovaj sistem kombinuje performanse i izdržljivost za ekstremne terenske trke. Odlikuje se različitim debljinama u sekcijama kako bi se osigurala savršena zaštita i smanjila ukupna težina, omogućavajući dodatnu snagu koju stvara dizajn da obezbedi poboljšanu otpornost u najzahtevnijim uslovima.

Nudi pojačan odziv u čitavom opsegu obrtaja i optimalan osećaj kada je gas otvoren, dajući vozaču uvid u kontrolu. Nivoi snage i obrtnog momenta su povećani za dodatnih 1,8 kW (2,4 KS) na 10.600 o/min na unutrašnjem dinamometru i 1,5 Nm na10.500 o/min na uzastopnim testovima.Inovativni dizajn predstavlja novu generaciju Akrapovič izduvnih sistema za off-road motocikle i karakteriše nova profilisana površina, koja utiče na zvuk da zadovolji FIM takmičarska ograničenja, dodajući snagu i izdržljivost prigušivaču. Istovremeno, isporučuje dubok, pun zvuk koji obuhvata uravnoteženi puls jednocilindarskog motora.

MonsterEnergyYamaha MXGP2023

Izduvni sistem Evolution Line (Titanium) ima integrisanu rezonantnu komoru za optimalne performanse i prikladan zvuku Akrapovič auspuha. Takođe je korišćena posebna tehnika za utiskivanje logotipa na sistem: nema nalepnice ili graviranja, već novi način dodavanja logotipa, koji je sada veći i kombinuje belu i crvenu – kao na auspuhu takmičarskih motocikala Monster Energy Yamaha fabričkog MXGP tima. Ova nova tehnologija obezbeđuje povećanu izdržljivost i duži životni vek za proizvod koji će se koristiti u najtežim uslovima.Sistem Evolution Line (Titanium) je testiran na motokros stazi od strane Akrapovič test vozača, tako da je najbolja verzija različitih prototipova izabrana kao konačna konfiguracija zasnovana na testovima na stazi i dinamometru.

Razvijen za upotrebu samo na takmičenjima sa stazama zatvorenog tima, jednostavno ga je instalirati i nije potrebno ponovno mapiranje.

 

Sve dodatne informacije možete dobiti od ovlašćenog uvoznika za Srbiju  www.plattner-motoshop.rs

Nikola Lasica
Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis