Moto magazin moto vesti
CF Moto Srbija
voge motocikli

Super Soco

baner mb

autopromet

Predstavljena nova Vespa Primavera Batik

Postavi na
09.07.2024.

Vespa Primavera Batik nastala je iz susreta dalekih kultura koje objedinjuje raznovrsna i retka elegancija.

Bezvremenski oblici Vespa Primavera modela kombinovani su sa temama i dezenima Batika, tradicionalne indonežanske tkanine, dobijene ekskluzivnim, dragocenim proizvodnim procesima koji je UNESKO uvrstio na svoju listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

Najraniji dokazi o umetnosti i tehnici batika datiraju iz XII veka.

Ova posebna tkanina, koja je štampana ili ručno ukrašena, uvek koristi pčelinji vosak. Poreklo je na ostrvu Java i prvobitno je korišćena za ulepšavanje odeće aristokratskih klasa, pre nego što se proširio indonežanskim arhipelagom. Danas, Batik ostaje ključni element indonežanske kulture i nosi se svakodnevno, a ne samo za formalne događaje.Tokom vekova, Batik je postao otelotvorenje simboličke filozofije, kao i istinskog izražajnog sredstva, zahvaljujući tradicionalnim dizajnima koji se koriste, koji imaju različito značenje u zavisnosti od oblika ili elemenata koje predstavljaju. Kao takve, Batik sorte idu od Parang Rusaka, rezervisanog za plemstvo, do Savata, simbola moći, Semena, koji evocira simbole kosmičke energije, i Udan Lirisa, amblema plodnosti.

Batik je stigao u Evropu u XIX veku, postavši most između istočne i zapadne kulture; njegovi egzotično elegantni obrasci uticali su na ključne stilove kao što je secesija, a danas i na svet visoke mode.Vespa Primavera Batik obuhvata univerzalne vrednosti ove filozofije kako bi stvorila posebno izdanje koje je oda životu i radosti, putovanjima i otkrićima. Njegova osnovna boja, Batik Green, priziva talase koji se razbijaju o tropske plaže. Rigoroznije linije podsećaju na skrivene hramove, dok batik dekoracija objedinjuje čak sedam različitih mističnih motiva, poreklom sa ostrva Java, Sumatra i Bali. Među temama na koje se odnosi sedam različitih batik šara koji ukrašavaju Vespu su prosperitet i poreklo života, snaga i dugovečnost, poštovanje porekla, šarm i harizma, vođstvo i mudrost. Ove vrednosti su prirodno povezane sa Vespom, njenom istorijom i njenim dubokim i autentičnim multikulturalizmom.Batik ukrasi koji krase Vespa Primavera su primenjeni tehnologijom prenosa vode, počevši od "cravattino", karakterističnog i prepoznatljivog friza na prednjoj strani, kao i ulepšavanja otvora pretinca za rukavice na kontra štitu i koji se proteže duž podnožja. Sedište, svetlo braon boje sa šavovima u zelenim tonovima, daje prirodan osećaj, podsećajući na boje sunčanih plaža.

Odgovarajući gornji kofer, koji se može prilagoditi Batik nalepnicama (dostupne zasebno) proširuje funkcionalnost Vespe Primavera Batik, dodajući prtljažni prostor i upotpunjujući estetiku jedne od najradosnijih verzija Vespe u njenoj dugoj istoriji.

Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis