Motoring
CF Moto Srbija
yamaha plattner

CTC STORE - ATV & Nautički centar

Kompp batajnica

Super Soco

baner mb

Moto Magazin

Ducati otkrio nove Streetfighter V4 i Streetfighter V4 SP2 motocikle

Postavi na
21.10.2022.

Ducati Streetfighter V4 je dobio novo izdanje za 2023, a odrađena ažuriranja su u skladu sa nedavno lansiranim Panigale V4 modelom i dodatkom nove, za stazu sređene SP2 varijante.

Lansiran 2020. godine, dugo očekivani hipernejked je najavljen kao ogoljena, ali i dalje trkački fokusirana verzija Panigale V4 motocikla.

Međutim, nakon što je Ducati prošle nedelje predstavio temeljno revidiranu, snažniju verziju sportskog motocikla, italijanska marka se potrudila da odmah primeni ista ažuriranja i za Streetfighter, umesto da čeka još dve godine njegovog proizvodnog ciklusa.

Kao rezultat toga, novi Streetfighter V4 i V4 S imaju neznatno povećanje snage. Desmosedici Stradale agregat donosi 208 KS (3 KS više), dok takođe koristi najnoviji elektronski paket, koji je prošle sedmice debitovao na Panigaleu.Među promenama kada je elektronika u pitanju, Streetfighter V4 sada dolazi sa potpuno novim režimom vožnje u vlažnim uslovima, koji nudi bolje prijanjanje na klizavim površinama.
Tu je i svežom grafika na instrument tabli koja je poboljšana uključivanjem Track Evo režima prikaza koji oponaša onaj koji se koristi na MotoGP mašinama italijanskog proizvođača.

Ducati takođe naglašava bolju stabilnost od svog Engine Brake Control (EBC) EVO 2 softvera. S druge strane, DQS kvikšifter, koji donosi poboljšanu lakoću promene stepena prenosa.Poluaktivno Ohlins ogibljenje je tu, uz promene na prednjem ramu i jednostranoj zadnjoje viljušci, a novi raspored rezervoara za gorivo poboljšava raspodelu težine za sigurnije upravljanje i kočenje .

Ducati je takođe radio na poboljšanju onoga što zove „strategijom isporuke snage“, uvođenjem četiri režima: Full, High, Medium i Low. U režimu niske snage, maksimalna je ograničena na 165 KS i dizajnirana je da učini Streetfighter V4 kompatibilnijim na površinama sa slabim prijanjanjem, dok režimi visoke i srednje snage imaju koristi od rekalibriranog mapiranja za bolji odziv.

Streefighter linija za 2023. će imati koristi od dodavanja SP2 verzije dizajnirane za one koji redovno izvode svoj motocikl na stazu.Slično kao Panigale SP i SP2 varijante u ponudi, Streetfighter SP2 donosi ekskluzivnu tehničku opremu, uključujući felne od ugljeničnih vlakana, 1,4 kg lakše od standardnih.

Brembo Stylema R prednje kočione čeljusti garantuju bolje zaustavljanje i istrajnost na trkačkoj stazi, dok je STM-EVO SBK kvačilom dodatno optimizovano.

Pored toga, Streetfighter V4 SP2 je dostupan u Winter Test mat crnoj boji inspirisanoj izgledom WSBK i MotoGP test modela renomiranog proizvođača, sa jarko crvenim ukrasnim elementima i izloženim aluminijumskim rezervoarom koji iskače nasuprot nenaglašene boje.Od dodatne opreme izdvajamo Ducati Performance Akrapovič trkački auspuh, koji smanjuje ukupnu težinu za 5 kg (sa 197 kg na 192 kg) i povećava maksimalnu snagu na 220 KS.

Nikola Lasica
Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

Presretači na motocklima krenuli u patrolu

Presretači na motocklima krenuli u patrolu

Motori presretači saobraćajne po... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Motomania

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis

MotoPassion sajam Beograd