Motoring
CF Moto Srbija
CTC STORE - ATV & Nautički centar

Kompp batajnica

Super Soco

baner mb

Moto Magazin

Novi Ducati DesertX Rally uhvaćen na testiranju

Postavi na
18.09.2023.

Dok Ducati nastavlja svoju tradiciju Ducati World Premiere događaja, entuzijasti širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju otkrivanje šest uzbudljivih dodataka liniji italijanske kompanije.

Među ovim nadolazećim modelima, Ducati DesertX Rally je privukao prilično pažnje, pošto je nedavno primećen kako prolazi kroz rigorozno testiranje na neravnim terenima Evrope. Ova mašina obećava da će avanturu podići na sledeći nivo, unapređujući segment avanturističkih motocikala srednje kategorije. Ono što daje dodatno uzbuđenje je činjenica da je DesertX Rally je već dobio sertifikat od Kalifornijskog odbora za vazdušne resurse (CARB), što signalizira njegov skori dolazak.

Ako je Ducati DesertX već skrenuo pažnju svojim prepoznatljivim dizajnom, verzija Rally je postavljena da podiže terensko iskustvo na viši nivo, uz mnoštvo značajnih poboljšanja. Njegov jedinstveni izgled, koji podseća na Cagiva Elefante, ima visok stav i mišićave bočne panele.

Jedno od istaknutih poboljšanja je izduženi prednji blatobran u moto kros stilu koji krasi novi model. Ovaj značajan dodatak je upotpunjen robusnim štitnicima za viljuške, koji se protežu prema gore kako bi zaštitili gornje cevi i obuhvatili stubove, smanjujući verovatnoću oštećenja uljnih zaptivki.

Još jedna promena koju treba primetiti je preuređeno vetrobransko staklo, koje, iako je zadržalo svoj karakteristični šablon, izgleda nešto više u poređenju sa standardnim DesertX. Za one koji se usude da krenu dalje od utabanih staza, nova ploča motora zauzima centralno mesto. Ojačana rešetkastom šasijom i sa kovanom karbonskom konstrukcijom, osigurava izdržljivost uz dodajući dodir robusne sofisticiranosti.

Ducati DesertX Rally ima ravno, jednodelno sedište u dvobojnim tonovima (crveno-crno), a iako se visina sedišta može blago povećati, ukupno iskustvo vožnje bi trebalo da ostane nepromenjeno.

Kada je u pitanju zadnji deo motocikla, on ima poznat izgled, sa blatobranom i svetlima koji su veoma slični onima koji se nalaze na postojećem DesertX modelu. Međutim, pronicljivi posmatrači primetiće dodavanje bočnih nosača kao jedino ažuriranje koje vredi pažnje.

Povrh svega, Ducati DesertX Rally ima upečatljivu specijalnu grafiku koja će sigurno privući pažnju. Pažljivi posmatrač će primetiti skrivenu crvenu nijansu ispod površine prekrivene plastike, dok podram i rukohvat sa stubom ponosno imaju jarku crvenu završnu obradu. Nasuprot tome, rezervoar i zadnji blatobran izgledaju kao da obuhvataju elegantnu belu nijansu, što rezultira zadivljujućom dvobojnom grafikom koja prikazuje Ducatijevu prepoznatljivu crvenu boju u svoj svojoj slavi.

 

 

 

Nikola Lasica
Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

8 mart

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis

Sajam motora Beograd