Moto magazin moto vesti
CF Moto Srbija
voge motocikli

Super Soco

baner mb

autopromet

Koronavirus i vožnja motora

Postavi na
06.04.2020.

Izolacija, vanredno staje, policijski čas i tako već par nedelja, a kako kažu potrajaće. Zapitali smo se šta se dešava sa motoristima u Srbiji ovih dana. 

 

Svi sugerišu da se ostane kod kuće i to je nešto čega svi trebamo da se pridržavamo koliko god je moguće kako bi se pandemija držala pod kontrolom.  Preporuka #ostanikodkuce odnosi se pre svege na to da ne treba biti u kontaktu sa drugim osobama kako ne bi došlo do širenja virusa ali neki od nas ne mogu raditi od kuće, mora se ići u nabavku itd.

 

Ono što možemo da primetimo je da deo motorista koristi lepe dane i vozi svoje motore. Viđaju se po gradu, po magistralnim putevima ali i van puteva svakim danom. Da li idu na posao ili samo koriste slobodno vreme za vožnju? Da li im treba zameriti možda?

 

Sa dobrom moto opremom i kacigom na glavi motoristi su moramo priznati tokom vožnje zaštićeni od koronavirusa 100% 

 

Tako da mi mislimo da im se ne treba ni zameriti, tako su u mogućnosti, koriste svoje slobodno vreme i ovaj haos na pametan način, da se provozaju i opuste malo. 

 

Ako izlazite iz svog dvorišta ili garaže, provozate se i vratite se svojoj kući bez druženje i kontakata sa drugim osobama vi ste bezbedni što se koronavirusa tiče.

 

Vožnja u grupi je nešto što u ovom trenutku treba izbegavati. Ipak ako se vozi u grupi treba da preovlada razum i čista savest a to većina bajkera ima. Sticali su je godinama i tako su programirani. Pravi bajkeri znaju više od ostalih šta je opasnost i kako se u takvim situacijama ponašati, kako u vožnji tako i u životu. 

 

Opasnost od zaraze uvek postoji, to je u ovom trenutku neizbežno ali budimo realni trenutno je veća opasnost kada odemo u market u nabavku a to svi moramo pre ili kasnije da uradimo. U marketima neki kupci nose maske neki ne nose. Kasirka nosi masku i rukavice a rukavicama je dirala novac svih ljudi koji su tog dana bili u prodavnici. Dirala je i sve artikle koje su joj kupci doneli na kasu. Ako je neko od kupaca zaražen i zarazio je svoje namernice ili novac kojim plaća njene rukavice su se "zarazile", pa svi posle toga koji su prošli na kasu imaju rizik da se zaraze itd. Ona je toga sigurno svesna i sigurno joj nije ni malo lako jer ona je na udaru i jedna od najrizičnijih osoba u ovom trenutku. 

 

Ako ipak odlučite da se provozate naši saveti bi bili:

 

Kada kupujete gorivo, sipajte za tačan iznos i platite tako da ne morate uzimati kusur. Možete dati i novac onome ko vam sipa gorivo pa ne morate ni odlaziti do kase. Onaj ko vam sipa gorivo bi trebalo da koristi masku i rukavice ali vi ipak ne morate podizati svoj vizir i tako ćete ostati bezbedni.

 

Ako se odlučite da se provozate sa još nekim unapred dogovorite i odredite rutu kao i  mesto sakupljanja. Tako može da se odvoze zajednička tura i svako svojoj kući da ode bezbedan posle vožnje. Naravno bez grljenja, ljubljenja i skidanja kacige, jer kaciga i ovom slučaju život čuva.

 

korona virus i motori

 

Oprez nije nikad na odmet. Sa sobom uvek trebate imati gel za suvo pranje ruku ili 70% alkohol u bočici za rasprskavanje. U slučaju da imate neki kontakt sa stvarima koje niste sa vama poneli od kuće da možete da se dezinfikujete.

 

Sa strahom i panikom se ne može živeti! Treba ispoštovati maksimalno sve preporučene mere, situacija je veoma ozbiljna to niko ne dovodi u pitanje u ovom trenutku. Treba biti oprezan  ali treba i nastaviti svoj život i svoje aktivnosti.

Srđan Petrović
Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis