Moto magazin moto vesti
CF Moto Srbija
voge motocikli

Super Soco

baner mb

autopromet

Ducati Desmo450 MX spreman za takmičenja

Postavi na
30.01.2024.

Ducati je predstavio svoje najnovije čudo: Desmo450 MX, revolucionarni ulazak u neistraženu teritoriju.

Rezultat dvadeset vrhunskih inženjera koji su krenuli na put čistog stvaranja, izbegavajući imitaciju u korist originalnosti, obeležje Ducatijevog etosa.

"Naša odiseja je počela pomnim proučavanjem naših rivala", primetio je Davide Perni, vizionarski um koji stoji iza Ducati Corse Off-Road divizije. "U oblasti terenskih trka, gde su propisi stagnirali dve decenije, naši takmičari su dostigli zenit inovacija. Ipak, bili smo rešeni da napravimo nešto jedinstveno, nešto suštinski Ducati."Cilj projekta je bio stvaranje lagane mašine visokih performansi skrojene za vatrene ljubitelje italijanskog brenda.

"Izuzetno smo zadovoljni", nastavio je Perni, "jer Desmo450 MX predstavlja svedočanstvo naše neumorne težnje za inovacijama. To nije samo motocikl; to je svedočanstvo naše genijalnosti." Iako prekriven velom tajne, Perni je nagovestio monumentalni napor uložen u njegovo stvaranje."Šasija, odstupanje od konvencije, predstavljala je jedinstven izazov“, otkrio je on. "Bilo je to pitanje čelika ili aluminijuma, delikatnog balansa između agilnosti i otpornosti. Na kraju, aluminijum je izašao kao pobednik, otelotvorujući Ducatijevu nepokolebljivu težnju za izvrsnošću."U njegovoj osnovi leži aktiviranje ventila, svedočanstvo Ducatijeve tehnološke snage.
"Desmo sistem, koji se često pogrešno shvata, je naše remek-delo", objasnio je Perni. "Iako je kompleksan, on oličava našu posvećenost izvrsnosti."

Ali ovo nije običan motor; to je trkačko remek-delo, pažljivo projektovano za izdržljivost i performanse. "Naš cilj je bio da napravimo trkački motor sa pouzdanošću uličnog pandana", pojasnio je Perni, "vozačima nudi performanse bez premca uz podnošljive troškove održavanja."Simbiotska veza između Ducati Corse i njegovog proizvodnog kraka je opipljiva. "Rad u tandemu sa Desmo sistemom", objasnio je Perni, „omogućio nam je da iskoristimo iskustvo iz MotoGP-a i proizvodnih odeljenja podjednako, vodeći nas ka inovacijama." Saradnja se proširila na razvoj goriva, sa pogledom na ekološka rešenja.

Interno nazvana „Projekat 21J“, ova odiseja je počela 2021. godine.

Dolazak devetostrukog svetskog šampiona Tonija Kairolija ulio je svežu energiju u projekat. "Tonijeva stručnost je neprocenjiva", primetio je tehnički direktor. "Njegove povratne informacije su se pokazale ključnim u usmeravanju našeg rada."Čudesna karijera Antonija Kairolija dovoljno govori. Nazvan "Valentino Rosi motokrosa", on je sila na koju treba računati.

"Posle godina trijumfa", rekao je Kairoli, "ovaj projekat me je mamio. To je svedočanstvo italijanske genijalnosti i inovativnosti – nasleđa koje sa ponosom podržavam."

Debi Desmo450 MX na italijanskom Motocross Pro Prestige MX1 šampionatu označava početak novog poglavlja. Ultimativni cilj je MXGP šampionat 2025.

Nikola Lasica
Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis