Motoring
CF Moto Srbija
yamaha plattner

CTC STORE - ATV & Nautički centar

Kompp batajnica

Super Soco

baner mb

Moto Magazin

Milan Tošić - Tole, srpski stunt vozač

Postavi na
30.05.2012.
Milan Tošić, još jedan srpski "stunt" vozač iz Zrenjanina, za čitaoce Moto Berze priča o svom putu od posmatrača do pravog stunt vozača.
 
Kada si počeo da se baviš stuntom?
Za stunt mi se javilo interesovanje 2006. godine, a aktivno sam krenuo da se bavim pre 2 godine. Moje interesovanje za akrobacije je počelo još u osnovnoj školi kada sam bio 5-6 razred. Tada sam vozio bicikli na zadnjem točku, regulisao zadnjom kočnicom, vozio na prednjem u krug, a posle nekog vremena mi je sinula ideja da probam da vozim i bez prednjeg točka. Ta moja ideja je ubrzo realizovana uspešno, a taj trik je trik koji i sada izvodim na skuteru. Sa 14 godina sam polozio PSP i počeo sam sa automatikom, ubrzo sam prodao i kupio APN 4. U to vreme se u Zrenjaninu na parkingu iza velike pijace uveče okupljali ljubitelji tjuniranih automobila i ljubitelji motora. Na tom mestu su tada svoje "stunt" trikove izvodili Darko Prokin i Edvard Farkas, koji su me inspirisali da i ja jednog dana tako vozim. 
 
Sa kojim motorima si krenuo a šta sada voziš?
Krenuo sam sa automatikom, a zatim sam vozio APN 4, Derbi Senda, Peugeot Speedfight itd. Dosta sam motora promenio dok nisam našao onaj koji mi baš odgovara. Sada vozim Piaggio Diesis sa kojim sam baš zadovoljan i koji me baš dobro služi. Uspeo sam nedavno da obezbedim i Hondu CBR 600 koja mi predstavlja veliki izazov koji treba tek da savladam. Trenutno na nastupima vozim i Tomos APN 4, koji pozajmljujem od druga, da ne bih imao "rupe" u nastupu dok mi se skida prednji točak na skuteru. Ovom prilikom mu se zahvaljujem na podršci koju mi pruža.
 
Što se tiče nastupa gde si sve nastupao, da li imas u najavi neke nastupe?
Što se tiče nastupa to su pre svega bili nastupi po Srbiji i bio je jedan nastup u Mađarskoj. Prvi show mi je bio sa Derbijem Sendom u Zrenjaninu, kasnije sam sa Peugeot Speetfightom nastupao u Novom Sadu na sajmu motora 2009. godine, kada sam nastupio sa Radetom Mihajlovim. Posle toga sam rešio da nađem pravi skuter i da ga sredim za stunt vožnju tako da sam 2010. počeo da vozim Piaggio Diesis 50cc i sa njim da nastupam. U najavi imam nastup u Bosni 2 juna, Brčko Boderište, a u pregovorima sam i za nastup u Hrvatskoj na jednom moto skupu ove godine.
 
Što se tiče podrške ko je tvoja najveća podrška kao i da li ima ljudi i firmi u Srbiji koje imaju razumevanja za ovaj sport i hoće da pomognu?
Najveću podršku imam od roditelja, devojke i prijatelja. Što se tiče sponzora trenutno namam nijednog sponzora, a ako ima zainteresovanih koji žele da podrže ovo čime se bavim i preko mojih nastupa da budu promovisani dobro bi mi došli.
 
Da li si imao nekih većih padova od kada se baviš stuntom?
Imao sam pad 2010. godine na sajmu u Novom Sadu to je baš bilo gadno, imao sam blagi potres mozga i kuk sam udario tako da nisam mogao da se pomeram nekoliko nedelja. Padovi se dešavaju svaki put kad treniraš, mora da se padne, ali vremenom naučis da padneš a da se ne povrediš.
 
 
Koja akrobacija, trik, ti je najdraži i koji trik trenutno vežbaš?
Najdraži trik mi je sigurno vožnja bez prednjeg točka, to je moj omiljeni trik kao i nešto po čemu se izdvajam od drugih. Taj trik još niko ne izvodi u Srbiji a nisam viđao da ga neko izvodi ni u Svetu sa skuterom. Što se tiče trikova uvek usavršavam stare i učim nove. Trenutno učim neke koji ću moći da primenjujem i sledeće godine kada počnem da vozim Hondu CBR 600.
 
Da li postoje takmičenja za stunt i da li si učestvovao na nekom?
Bilo je takmičenje prošle godine u Užicu gde sam bio drugi. Izgubio sam za 1. bod od Darka Prokina. Priča se da će biti i ove godine tako da se nadam da ću imati priliku da se revanširam. Što se tiče takmičenja u svetu ona postoje, ali su nama trenutno nedostupna zbog finansija koja iziskuju.
 
Koji su ti planovi za budućnost?
Planiram i dalje da se usavršavam kao stunt vozač, a u planovima za budućnost imam i nastupe van granica Srbije. 
 
 
 
 
 
 
Srđan Petrović
Milan Tošić - Tole, srpski stunt vozač Milan Tošić - Tole, srpski stunt vozač Milan Tošić - Tole, srpski stunt vozač Milan Tošić - Tole, srpski stunt vozač Milan Tošić - Tole, srpski stunt vozač Milan Tošić - Tole, srpski stunt vozač


Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

Presretači na motocklima krenuli u patrolu

Presretači na motocklima krenuli u patrolu

Motori presretači saobraćajne po... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Motomania

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis