Moto magazin moto vesti
CF Moto Srbija
voge motocikli

Super Soco

baner mb

autopromet

Mnogo se očekuje od novog CFMOTO agregata

Postavi na
05.12.2023.

Kineski proizvođači motocikala su nekada bili gurnuti u niže ešalone industrije, oslanjajući se na pristupačnost, a ne na inovacije kako bi osigurali svoj tržišni udeo.

Ključ njihove novootkrivene privlačnosti ne leži samo u poboljšanom kvalitetu proizvoda već i u vrhunskom hardveru ugrađenom u njihove motocikle. Dok su ovi proizvođači nekada zavisili od strateškog partnerstva sa brendovima za tehnološki napredak, sada su se pojavili kao nezavisni inovatori.

CFMOTO, ranije poznat po proizvodnji motora za KTM, otvorio je novi teren predstavljanjem sopstvenog trocilindarskog agregata. Ova jedinica, dizajnirana i proizvedena od nule, signalizira pomak od oslanjanja brenda na spoljnu saradnju. Ovaj potez dovodi u pitanje dominaciju etabliranih igrača kao što su Triumph i Yamaha u proizvodnji rafiniranih trocilindarskih motora. Predstavljanje ovog motora na EICMA 2023 označava značajnu prekretnicu za CFMOTO.

Trocilindarski motor od 675 kubika je delimično debitovao na CFMOTO Day događaju u Kini, predstavljen na kamufliranom sportskom motociklu. Iako su detalji u to vreme bili oskudni, bilo je jasno da CFMOTO predstavlja sopstvenu trocilindarski jedinicu. Zvanično predstavljanje na EICMA 2023 rasvetlilo je uzbudljive karakteristike ovog novog motora.

Motor od 675 kubika, iako podseća na Triumph od jedinicu iste kubukaže, ima impresivne specifikacije. Napravljen od kovanog aluminijuma, motor nudi povećanje snage klipa za 8% i smanjenje težine za 10% u poređenju sa sličnim motorima. Sa ukupnom težinom od 55 kg, motor ističe pouzdanost i lagane karakteristike. Upotreba kovanog aluminijuma u ​​unutrašnjim komponentama pomaže u smanjenju težine i inercije, obezbeđujući optimalnu odzivnost.

Dizajn motora daje prednost niskoj inerciji, promovišući nesmetan prenos snage i brz odgovor motora i ubrzanje. FCC kvačilo za pomoć pri papuči je ugrađeno za neometano prebacivanje u nižu brzinu i poboljšano iskustvo vožnje. CFMoto obećava „monstruoznu isporuku na zadnji točak“ sa prvoklasnim karakteristikama u kočnicama, šasiji, opremi i dizajnu za uzbudljivo iskustvo na putu i ​​oštar alat na stazi.

Što se tiče performansi, CFMoto tvrdi da će novi motor proizvoditi „preko 100 konjskih snaga“ i maksimalni obrtni moment od 68 Nm. Sa ubrzanjem od 0 do 100 km na sat za manje od 3 sekunde i maksimalnim brojem obrtaja od 12.300 obrtaja u minuti, motor je skrojen za uličnu upotrebu, a ne za moto-sport.

Dizajn motora daje prednost niskoj inerciji, promovišući nesmetan prenos snage i brz odgovor motora i ubrzanje. FCC potapajuće kvačilo donosi neometnano prebacivanje u niži stepen prenosa i poboljšano iskustvo u vožnji. CFMOTO obećava odličnu isporuku snage na zadnji točak s prvoklasnim karakteristikama kada su kočnice, šasija, oprema i dizajn u pitanju.

Poređenje sa drugim motorima otkriva jedinstvenost ove jedinice, naglašavajući obrtni moment od niskog do srednjeg broja obrtaja. Dok konkretni detalji o cilindru i hodu čekaju potvrdu, slike patenata sugerišu nešto duži hod u poređenju sa Triumph jedinicom. Ovo ukazuje na fokus na isporuku motora sa većim odzivom koji je sposoban da sa lakoćom postigne veće brzine.

Prisustvo motora od 675 kubika na EICMA sajmu gotovo potvrđuje da će biti dostupan izvan Kine i Azije.

 

Nikola Lasica
Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis