Motoring
CF Moto Srbija
yamaha plattner

CTC STORE - ATV & Nautički centar

Kompp batajnica

moto delovi i oprema pontis

Xmoto

Yamaha R1M - Serijski motocikl sa MotoGP genima!

Postavi na
18.12.2017.

Yamaha R1M je serijski motocikl sa blago unapređenim performansama u odnosu na ’’obični’’ R1. R1M je verzija sa kojom se bez problema možete uputiti na trkačku stazu.

 

R1M poseduje trkačke gene YZR M1 MotoGP motocikla, u prilog tome govore vrhunske komponente koje su korištene na R1M modelu. 

Agregat R1M je redni četvorocilindrični zapremine 998 ccm, R1M poseduje ’’crossplane’’ raspored paljenja (položaji radilica stoje u rasporedu 270° - 180° - 90° - 180°). Zahvaljujući ovom rasporedu paljenja agregat raspolaže sa dosta snage već od niskih i srednjih obrtaja pa do visokih, specifičan je i dubok zvuk iz auspuha zahvaljujući ovom rasporedu paljenja. Snaga agregata iznosi 200 KS (147,1 KW) pri 13500 obrt/min i 112,4 NM obrtnog momenra pri 11500 obrt/min.

 

R1M

 

Najveće novina na ovom motociklu za 2018. godinu jeste elektronski paket koji čini Yamahu R1M najnaprednijim motociklom u seriji, na R1M se nalaze najnapredniji elektronski paket preuzet direktno sa Rosijevog MotoGP motocikla.

 

R1M poseduje najnaprednije SMART EC2 Olinsovo elektronsku trkačko ogibljenje (ERS - ’’Electronic Racing Suspension). ERS sistem poseduje senzore koji mere sva promene ugla motocikla u šest osa koordinatnog sistema, zahvaljujući tim senzorima unutrašnja merna jedinica (IMU - ’’Internal Measurement Unit) analizira podatke dobijene od senzora i konstantro vrši podešavanja ogibljenja u toku kretanja motocikla. Zahvaljujući ovoj naprednoj elektronici poniranje motocikla prilikom kočenja je redukovano i kontrolisano što sveukupno pruža bolji povratni ocećaj vozaču. Vozač može sam da izabere mod osetljivosti a na osnovu toga sistem će dalje sam prilagođavati ogibljenje u toku vožnje.

 

ohlins

 

 

Kvik šifter je takođe unapređen, novi kvik šifter nudi mogućnost menjanja brzina navište i naniže bez korišćenja kvačila. Novi kvik šifter nudi dva moda osetljivosti koje možete podesiti preko lepog i preglednog TFT displeja. Prvi mod nudi najbrži mogući odgovor kvik šiftera i brzu promenu prenosa, dok drugi mod nudi nešto uglađeniju promena prenosa. Takođe može da se nezavisno jedan od drugog uključe ili sključe promene prenosa naniže ili naviše.

 

Jedna od stvari koji R1M poseduje koja će značiti svakom profesionalnom vozaču je komunikaciona kontrolna jedinica (CCU - communication control unit) koja beleži sve podatke prikupljene tokom vožnje motocikla, te podatke posle možete preuzeti na svom telefonu ili računaru i posle analizirati.

Od ostalih elektronskih pomagala R1M poseduje kontrolu proklizavanja, kontrolu startovanja, kontrolu podizanja prednjeg točka, ABS. Sve u svemu R1M poseduje sve i do najmanje sitnice potrebne jednom profesionalnom vozaču na trkačkoj stazi.

 

YZF R1M

 

Šasija R1M je tradicionalni deltabox ram, sa magnezijumskim podramom i poliranom aluminijumskom zadnjom viljuškom. Kruti držači agregata omogućavaju prihvatanje vibracija bez prenosa vibracija dalje što pruža optimalnu krutost i odlične manevarske sposobnosti u krivniama. 

Rezervoar je napravljen od aluminijuma  radi ušteda u težini, zapremina rezervoara je 17,5 L. 

 

Ukupna težina motocikla sa svim tečnostima iznosi ravno 200 kg.

 

Yamaha YZF R1M

 

Što se kočnica tiče napred se nalaze dva diska prečnika 320 mm, dok je pozadi jedan disk prečnika 220 mm. 

R1M za 2018. godinu može da se pohvali oklopima od karbona, kako kažu iz Yamahe da bi se dobilo na uštedi težine. Model je pretpeo i manje estetske promene pa se karbonski oklopi vide u punom sjaju.

 

R1M na stazi

 

R1M je serijski motocikl sa genima MotoGP motocikla, u prilog tome govori i dizajn motocikla, ukoliko bi skinuli dva fara videli bi da R1M neopisivo podseća na M1 MotoGP motocikl. Yamaha je ozbiljno razvijala R1M sa trkačku stazu, u prilog tome govori i to što je i sam Valentino Rosi bio uključen u razvoj motocikla. 

 

R1M je čistokrvni motocikl potpuno opremljen za trkačku stazu i homologovan za puteve i gradsku vožnju iako se čini da je najbolje okruženje za R1M trkačka staza! 

 

Za više infromacije o ceni i poručivanju nove Yamahe R1M možete konaktirati ovlašćenog distributera za Srbiju Yamaha Plattner  

 

 

 

Jovan Ristić
Komentari (0)



Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Presretači na motocklima krenuli u patrolu

Presretači na motocklima krenuli u patrolu

Motori presretači saobraćajne po... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Nedoumice oko poreza za motocikle

Nedoumice oko poreza za motocikle

Pojeftinjenje poreza za dvotočka... Detaljnije »

INFO - LOUIS MOTO OPREMA KONAČNO U BEOGRADU

INFO - LOUIS MOTO OPREMA KONAČNO U BEOGRADU

Konačno možete kupiti moto oprem... Detaljnije »

skuter centar

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
Moto Bike

Mrg moto shop

Motomania

Pilot sport

Shone sport

Radio stanice uzivo