Moto magazin moto vesti
CF Moto Srbija
voge motocikli

Super Soco

baner mb

autopromet

5 najboljih električnih motora u 2016.

Postavi na
24.10.2016.

Iako električni motori i automobili prosto još uvek nisu zaživeli kod nas, mnogi sve više ističu njihovu korisnost i važnost koju će u budućnosti imati. Kako sa aspekta zagađenja i zaštite životne sredine, tako i sa aspekta cene, održivosti njihovog korišćenja itd. Ipak još uvek su glavna prepreka kako i za automobile, tako i za električne motore, infrastrukturna ulaganja.

Ipak, u odnosu na pre nekoliko godina i električni motori doživljavaju svoju ekspanziju na svetskom tržištu, moto proizvođači postaju ozbiljniji i ulažu sve više novc u razvoj tehnologija rada motora na struju, tako da ne čudi i njihova popularnost. Ovo ne treba da čudi kada čujete predviđanja da će se kroz 8 godina prodati preko  55 miliona motocikala i skutera širom sveta. Ovo gotovo da vas tera da porazmislite o tome da date svoj tradicionalni motor na otkup automobila i motora?

 

Šalu na stranu, urpravo zato predstavljamo 5 električnih motora koji su definitivni hit u 2016. godini širom sveta. Pogledajte koji su najbolji električni motori 2016. i javite nam šta vi mislite.

 

#1 Zero DSR – ZF13

Jedna od glavnih prednosti Zero DSR – ZF13 električnog motora jeste njegov domet. Baterija motora je sposobna da vas preveze čak do 288 km udaljenosti, što je veliki korak napred u odnosu na starije modele koje smo mogli da vidimo od proizvođača Zero, od 2012. godine na ovamo.

Iako je cena ovog električnog motora oko skoro 15000 evra, njegove performanse zaista vrede. Oni koji su ga isprobali do sada kažu da je jako dobro izbalansiran, te i bezbedan, pošto dostiže brzinu do 158 km/h. Definitivno je u pitanju jedan od najkvalitetnijih električnih motora na tržištu u 2016. godini, te zaslužuje mesto na listi.

 

elektricni motori

 

#2 Alta Motors Redshift MX

Nedavno je kompanija Alta izbacila dva nova električna modela motocikala, pri čemu izdvajamo Redshift MX motokros verziju, koja osim što poseduje interesantan izgled, izgleda da može da nadziđe i tradicionalni benzinski MX kros sa 250 cc, istoimenog proizvođača.

Ovaj motor je još uvek dostupan isključivo za rezervisanje, jer nije zvanično pušten u prodaju, a pretpostavlja se da će cena Redshift MX krosa biti oko 11000 evra. Alta Motors najavljuje izdrživost baterije oko 2 sata, i 40 konjskih snaga.

 

elektricni motori

 

#3 BMW  eRR

BMW se nekako uvek provlači u svim mogućim varijantama. Jaka auto-moto nemačka kompanija definitivno ima u ponudi „motor za trku“. U pitanju je BMW eRR - električna verzija BMW RR motora, koji treba da se pojavi na tržištu do kraja 2016. godine.

Ako bi se posmatrao dizajn motora, definitivno se vidi uticaj supersport motora S 1000 RR. Svi govore kako upravo ovaj model postavlja standarde na tržištu električnih motocokala, što će definitivno naterati i druge svetski poznate proizvođače motora da svoje resurse i proizvodnju više okrenu ka električnim motorima.

 

elektricni motori

 

#4 Victory Empulse TT

Motor koji nikako ne smemo da propustimo na ovoj listi jeste Victory Empulse TT! Predviđeno je da će se motor puniti do maksimuma preko noći, i da može bez ikakvih problema da dostigne brzinu od neverovatnih 160 km/h. Impresivno, zar ne?

Ovaj američki proizvođač motocikala kaže da novi model Empulse TT može da dostigne domet od 200 km, što je svakako impresivno. Ipak, iako drugačija klasa od našeg sledećeg motora na listi, bitno je reći da je ovaj motocikl skoro duplo teži od Zero FX-a sa svojih 213 kg. U svakom slučaju model koji je namenjen vožnji van grada, iako mu ni gradska vožnja ne bi bila nezanimljiva.

 

elektricni motori

 

#5 Zero FX

Za kraj smo sačuvali ekonomičnu varijantu za one koji bi voleli električni motocikl. U pitanju je još jedan model proizvođača Zero, koji se može naći po ceni od oko 8.000 evra. Sam model je namenjen najviše gradskoj vožnji, a u zavisnosti od načina vožnje može preći od 66 do 145 km razdaljine, dok se baterija samog motora puni za manje od 4 časa. Ovo je posebno korisno baš za gradsku vožnju.

Ono što je takođe interesantno kod Zero FX modela, jeste njegova mala težina, pošto teži svega 112 kg. Uprkos tome, izdrživost motora je veoma visoka.

 

elektricni motori

 

Kakav je vaš stav prema električnim motorima? Da li ste imali prilike da isprobate kako izgleda vožnja električnog motocikla? Javite nam vaše utiske i slobodno predložite neki zanimljiv električni motocikl koji smo mogli ovde da pomenemo.

 

Komentari (0)Motul - Mass Company
 Najcitanije 
  Najnovije 
  Najkomentarisanije 
Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50ccm - AM kategorija

Polaganje za skuter od 50 kubika... Detaljnije »

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Kako odrediti odgovarajuću veličinu kacige?

Izabrati odgovarajuću veličinu k... Detaljnije »

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

Put do vozačke dozvole A-kategorije u Srbiji

U Srbiji je od 25.oktobra na sna... Detaljnije »

Kako do potvrde za registraciju skutera?

Kako do potvrde za registraciju skutera?

U poslednje vreme nam se dosta č... Detaljnije »

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Zategnutost, čišćenje i podmazivanja lanca

Ako vozite motocikl s lancem (go... Detaljnije »

Kako da zamenite ulje na motoru

Kako da zamenite ulje na motoru

Da bi ste osigurali dug život ag... Detaljnije »

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Šta treba znati prilikom kupovine kacige

Ako po prvi put kupujete kacigu ... Detaljnije »

Kako podići motocikl kada padne

Kako podići motocikl kada padne

Pad motocikla je nešto sto svako... Detaljnije »

zastita motora od kradje

Proizvođač:
Model:
Kategorija:
Cena:   do  
moto garaza
benzin u krvi
segway powersports

moto gume

Pilot sport

moto delovi i oprema pontis